Om Oss

Vi började vår forskning och resa för över 20 år sedan och vi var först ut med att lansera ett spannmålsfritt komplett foder för alla hästar oavsett ålder, arbete och livsstil. Vår utvecklingsresa fortsätter ännu och vi drivs fortfarande av vår passion och uppgift för att förbättra hästhälsan genom lämplig näring utformad för den art vi älskar och bryr oss om. Idag fortsätter vår strävan att hjälpa till med att eliminera dietrelaterade sjukdomar i hela Europa och vidare, och vi fortsätter att se fram emot och skapa nya vägar för att förbättra inte bara hästens hälsa och välbefinnande, utan också informera om och öka medvetenheten om arten vi skyldig så mycket.

Linda Bennis

Linda Bennis

Grundare av TOTAL Horse Feed

Director Revolution Equine Ltd

Anna Lidén

Anna Lidén

Director Revolution Equine Ltd

Grundare av Eqvital AB

LINDA BENNIS BSC (HONS)

Grundare av TOTAL Horse Feed

TOTALT Horse Feed Concept grundades och utvecklades av Linda Bennis BSc (Hons), efter att i flera år studerat Equine Physiology och observerat de kliniska effekterna av hästens näring i olika länder och kulturer.

"Trots att jag växte upp mitt i storstaden London älskade jag djur redans som barn, speciellt hästar. Under skolåren var mitt jag i mitt sinne mer i de lokala stallarna, än i skolböckerna, som mina betyg återspeglade! En lärare skrev till och med på min skolrapport att; Linda är ofta distraherad, men om ämnet var hästar, skulle hon få betyget utmärkt."

Linda Bennis

Många år senare, som en mer mogen student, kunde jag studera min passion på heltid och fick så bevis för det läraren uttryckt, genom att ta First-Class honours degree i Equine Science.

Under denna tid genomförde jag en del forskning vid Veterinär Universitetet i Cordoba, i hjärtat av Andalusien, Spanien. Denna forskning var föremål för min uppsats och under min tid upptäckte jag situationen för iberiska hästar, som drabbades av endemiska dietrelaterade sjukdomar som kolik, fång och magsår. Det här var katalysatorn som inspirerade mig att undersöka och formulera ett skräddarsytt komplett hästfoder som inte bara skulle ge näring till hästar och förse dem med optimala dagliga näringsämnen, utan också hjälpa till att läka dem från insidan.

Trots att det var mina älskade iberiska hästar som inspirerade framtagandet av TOTAL Feed Concept, har fodret spritt sig organiskt genom mun till mun metoden till hästägare med andra raser, inriktningar och länder. Hästarna svarade och bevisade att vi var på rätt väg. Det har varit en lång resa, men efter 20 år känner jag mig välsignad för att fortfarande få göra det jag älskar och drivs av alla hästar som vi möter på vår väg.

Efter en noggrann efterforskning i hästfoderbranschen insåg Linda att det inte fanns ett idealiskt foder som hon kunde rekommendera hennes klienters hästar, så hon tillämpade all sin kunskap som en Equine-fysiolog och började undersöka och designa ett unikt skräddarsytt helfoder som inte bara skulle leverera hästens dagliga näringsämnen i en hälsosam, smältbar form, men också förbättra fodersmältningens övergripande hälsa och funktion.

År 2000 efter många försök, test av smaklighet och myndigheternas godkännande, kunde TOTAL Horse Feed packas och levereras! TOTAL Feed Concept lanserades officiellt vid British Equine Event år 2000 och blev senare utnämnd som milleniumets mest som innovativ produkt av HORSE Magazine. Sedan dess har Linda fortsatt sin resa och arbetar för närvarande med TOTAL Feed Concept i hela Storbritannien, Europa och vidare. Hon publicerar också utbildningsartiklar och information i vetenskapliga tidskrifter och tidskrifter inom Hästbranschen.

Total

Läs mer om TOTAL    Köp TOTAL här

ANNA LIDÉN

Director Revolution Equine Ltd

Anna Lidén har tillbringat största delen av sitt liv med och omkring sin största passion - hästar. Hon är utbildad Ridlärare, Dipl. Hästfysioterapeut och har genomgått andra kurser inom alternativ medicin. Anna har arbetat på ridskolor och som privattränare under många år och har utbildat och tävlat sina egna hästar med inriktning dressyr upp till Msv nivå. Djurintresset drev henne också att under flera år arbeta som marknadsansvarig på Nordens Ark, en anläggning för utrotningshotade djur. Intresset för affärsutveckling och marknadsföring ledde henne till studier på IHM Business School med ett DIHM Diplom i Marknadsföring i början på 2002. Som sann entreprenör har hon startat och drivit flera företag inom detaljhandel och utbildningsverksamheter, men har alltid haft träning och konsultationsverksamhet inom hästbranschen vid sidan om.

Anna är grundare av företaget Eqvital AB och har sedan år 2004 arbetat heltid inom Hästbranschen dels som lärare i Hästämnen på Gymnasieskolan i Uddevalla, dels med konsultationer och behandlingar inom hästhälsa, privatträningar och senare även konsultationer inom nutrition och näringsmedicin till häst. Då en framväxande känsla och insikt av att problemen som elever och hästar hade inte bara kunde tillskrivas en felaktig inlärning/ridning ledde henne vidare att söka fler verktyg för att komma åt problemen. Hon har därför under åren fortlöpande utbildat sig inom alternativmedicin för häst och sedan år 2010 har fokus legat på foder, näring och näringsmedicin.

Anna Lidén

År 2011 stod hon inför dilemmat att hitta ett foder utan spannmål samt lågt i stärkelse och socker, vilket ledde henne till (Primero) TOTAL och grundaren Linda Bennis. Mötet med Linda Bennis blev en positiv upplevelse då de fann att de hade en gemensam värdegrund och detta blev startskottet för övertagandet av distributionen i Skandinavien. Sedan år 2017 är Anna delägare i det gemensamma bolaget Revolution Equine Ltd. Idag arbetar hon som Managing Director, där hon arbetar med att utveckla företaget och fokuserar på att öka medvetenheten om hästens välbefinnande och näringens betydelse för hästens mentala och fysiska hälsa och prestation.

”Jag är så oerhört tacksam att få arbeta med min passion tillsammans med Linda, föra fram hästens talan för att bidra till att skapa harmoniska, friska, starka hästar genom en större förståelse för hästen som art och dess behov”


Läs mer om TOTAL    Köp TOTAL här