Foderrekommendationer

UTFODRING MED TOTAL

FODERREKOMMENDATIONER

Då funktionsfodret TOTAL har en unik sammansättning och är speciellt designat efter hästens känsliga fodersmältningssystem, kan TOTAL tryggt fodras till alla typer av hästar, i alla discipliner och åldrar. TOTAL tar bort komplexiteten och man behöver inte gissa sig till vad som passar bäst till just den typen av häst och vilka tillskott den behöver, som ofta blir både dyrt och är onödigt.

På grund av TOTALs höga smältbarhet och hälsofrämjande egenskaper, justerar man enkelt mängden efter hästens dagliga energi och övriga näringsbehov. Enkelt. Tryggt. Ekonomiskt.

ARBETS- OCH TÄVLINGSHÄSTAR

För Arbets- och tävlingshästar ger man en högre giva TOTAL då de kräver mer energi och högre näringsnivåer. Energi kommer i första hand från lättlösliga superfibrer samt olja från linfrö, som lätt kan brytas ner och tas upp utan de skadliga effekter av stärkelseöverbelastning som blir i samband med en spannmålsbaserad diet. Innehållet av probiotika säkerställer optimal fiberförmåga, absorption av näringsämnen och skyddar hästar från fodersmältningsbesvär när de reser och tävlar. Till skillnad från spannmålsbaserat foder, ger TOTAL inte insulinpåslag, så det kan fodras närmare och under tävling utan risk för insulinrelaterad trötthet och nedsatt prestation. Normal giva för högpresterande hästar ligger mellan 1,5-4 kg/dag (ponny från 0,5 kg) beroende på individ och andra faktorer. Kontakta oss för rådgivning.

arbets- och tävlingshästar

AVELSSTON, FÖL OCH UNGHÄSTAR

De högvärdiga och breda spektrat av proteinkällor tillhandahåller essentiella aminosyror som krävs av dräktiga ston i slutet på dräktighet och under digivning. Det låga innehållet av vattenlösliga kolhydrater (stärkelse och socker) och innehållet av balanserande näringsämnen främjar jämn benväxt för unga hästar, vilket bidrar till att förhindra risken för skelettrelaterade problem under livets kritiska tillväxtstadier. Normal giva för dessa hästar ligger på 1-3,5 kg/dag (ponny från 0,5) beroende på individ och övriga faktorer. Kontakta oss om du vill ha hjälp med foderstat.

Avelsston, föl och unghästar

VILA OCH LÄTT ARBETE

De förhöjda halterna vitaminer och mineraler tillsammans med innehållet av smältbara fibrer, och olja gör att mindre mängd TOTAL kan ges åt hästar i vila eller lätt arbete. Det är ändå möjligt att tillgodose deras totala näringsbehov. Normal giva ligger mellan 0,8 - 1,5 kg/dag (ponny från 0,3) beroende på individ och övriga faktorer. Kontakta oss eller ditt ombud om du vill ha hjälp med en foderstat.

Vila och lätt arbete

ÄLDRE HÄSTAR OCH KONVALESCENTER

Eftersom TOTAL är anpassat till hästens fodersmältningssystem gynnas äldre hästar och konvalescenter av de högkvalitativa fibrer och förhöjda halt av mineraler och vitaminer som fodret innehåller. De gynnas också av att fodret är koncentrerat och näringstätt, när foderintaget är minskat pga dålig aptit eller nedslitna tänder. Innehållet av antioxidanter hjälper till att binda fria radikaler och upprätthålla ett sunt immunförsvar. Normal giva ligger mellan 0,5 - 2 kg/dag beroende på individ och övriga faktorer. Hör gärna av dig om du vill ha hjälp med en foderstat.

Äldre hästar och konvalescenter

KONTAKTA OSS ELLER DITT OMBUD OM DU VILL HA HJÄLP MED EN INDIVIDUELL FODERSTAT

ANNA@TOTALHORSEFEED.COM


TOTAL Holistic Horse Feed firar nu två decennier av enkel, framgångsrik utfodring av häst vilket visar att vårt foder gagnar och ger näring till alla hästar från postoperativ, till elithästar i alla discipliner och alla däremellan så klart. Vi fodrar även åsnor, ponnyer och en Zorse som en del av TOTAL familjen!

Kontakta oss